Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Multi boot hyper Vx

Oplossing

Vraag:
Microsoft heeft een multi Boot hyper V1 V2 V3 kunt u mij de verschillen uitleggen
Volgende vraag is deze software ook geschiokt voor W10 prof
Microsoft heeft een mooi ondersteuning pakket voor prive gebruikers voor alle pc's thuis aanwezig weet u of hyper V daar ook toe behoort ?
 
Antwoord:
Het is te gebruiken voor windows 10 prof. 
en de verschillen van v1 v2 v3 zijn:

v1
- ondersteunt legale drivers en maakt gebruik van Hyper-V-BIOS gebaseerde architectuur. Hyper-V BIOS-gebaseerde virtuele machines kunnen alleen initialiseren IDE controller voor Operating Systeem om een bestandssysteem te initialiseren.

v2
- ondersteunt UEFI gebaseerde architectuur, waarbij een subset van Servicecentrum Integratie componenten is opgenomen, zodat SCSI-controller initialiseren voordat het besturingssysteem wordt gestart laden.
Opstarten vanaf een SCSI Virtual Hard Drive
In eerdere versies van Hyper-V, was het niet mogelijk op te starten vanaf een SCSI Virtual Hard Drive. Met de steun op te starten vanaf een SCSI virtuele harde schijf in Windows Server 2012 R2, is het niet alleen mogelijk om te booten vanaf een SCSI virtuele harde schijf, kunt u ook verplaatsen het wisselbestand op een SCSI-Virtual Hard Drive.

De mogelijkheid om te verplaatsen het wisselbestand op een SCSI-Virtual Hard Drive helpt bij het verbeteren van de algehele prestaties voor applicaties die vaak nodig scrollen.

• PXE Boot Option
In eerdere versies van Virtual Machine, als je wilde een besturingssysteem installeren via netwerk boot, was je verplicht om de Legacy Network Adapter na het installeren van het besturingssysteem installeren. Met een Generation 2 Virtual Machine, is het nu mogelijk om een ​​gast-besturingssysteem te installeren door verbinding te maken van een Remote Installation Service via de optie PXE Boot.

• Secure Boot
Secure Boot, die standaard is ingeschakeld voor Generation 2 Virtual Machines, is een functie die helpt voorkomen dat onbevoegde firmware of UEFI-drivers van het lopen bij het opstarten. Deze optie kan worden gewijzigd na de virtuele machine is gemaakt.

• Snellere Boot Time en snellere installatie van gast-besturingssysteem
De opstarttijd met Generation 2 Virtual Machine is tot 20% sneller af en ook het installeren van een gastbesturingssysteem in Virtual Machine met behulp van Generation 2 niet zo veel tijd in beslag nemen. In feite is de installatie van een gast-besturingssysteem onder Generation 2 is 50% sneller!

• De inheemse VMBus Support op Boot
A Generation 2 Virtual Machine biedt ondersteuning voor VMBus drivers op de boot. In eerdere versies van virtuele machines, of virtuele machines die gebruik maken van Generation 1, kunnen VM's alleen laden Legacy IDE drivers voor het initialiseren van bestandssystemen. De SCSI-controller is alleen beschikbaar nadat Integration Services had in de virtuele machine is geïnstalleerd.

In Generation 2, is het besturingssysteem voorzien van de synthetische drivers, die Operating System in staat stellen SCSI-stuurprogramma's te gebruiken op de boot. Een virtuele machine gemaakt met Generation 1 zal altijd gebruik maken van Device-emulatie, tenzij Servicecentrum Integratie onderdelen zijn geïnstalleerd.

Omdat virtuele machines met behulp van Generation 2 kan opstarten vanaf een SCSI-driver, is de emulatie niet meer nodig. Deze VM's kunnen VSP / VSC en VMBus ontwerp effectief gebruiken om te communiceren met de ouder partitie.

• Minder apperaten
Er zijn minder apparaten die draaien in een virtuele machine Generation 2 in vergelijking met een Generatie 1 Virtual Machine. Dit komt omdat ondersteuning voor alle geëmuleerde drivers zoals IDE en Legacy Network adapters zijn verwijderd en vervangen door VMBus bussen.

v3
is vanaf
Windows Server 2012
•Windows Server 2012 R2 Preview
•64-bit versions of Windows 8
•64-bit versions of Windows 8.1 Preview
•64-bit windows 10

hopelijk is dit genoeg informatie.
 
Met vriendelijke groeten
Vraagbaak beantwoorder
 


 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Download Davilex Adressenbestand in Windows 10
Windows 10 op virtual box
wind10 naast windows 7
muliboot (omzetten van NTFS naar GPT)
USB to ATA/ATAPI onder WIN 10
Artikel details
Artikel ID: 178
Categorie: Software
Datum toegevoegd: 20/03/2016 10:30:34
Aantal bekeken: 459
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (1)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies