Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


traag WiFi

Oplossing

Mijn iMac staat op zolder (2e verdieping) en ik heb geen mogelijkheid om hem bekabeld op mijn router (Fritz! Cable 6660) aan te sluiten. Ik heb op de 1e verdieping een Fritz! repeater 3000 en op zolder een Fritz! Powerline adapter 1260E geïnstalleerd. WiFi snelheden op zolder zijn acceptabel, indien gemeten met mijn MacBook Air (model 2020 met M1 chip), namelijk ping 16ms, ownload 70.0 Mbps en upload 16.3 Mbps. Maar met mijn iMac uit 2012 is en blijft het bagger: ping 17 ms, download 1.7 Mbps en upload 9.2 Mbps. Ik heb op internet gekeken naar WiFi 6 USB sticks, maar daarvan heb ik alleen exemplaren gevonden, die niet met een Mac OS werken. Hebben jullie een oplossing om mijn (wat oudere iMac) van sneller WiFi te voorzien?

Beste Jeroen,

Om een hogere snelheid te krijgen is het noodzakelijk om een USB adapter aan te schaffen. Je gaat dan naar de 5G variant naast de 2,4G variant. Zorg dat ook 5G wordt ondersteund vanuit het accesspoint en je hebt precies wat je nodig hebt.

De nieuwere Mac kan meerdere protocollen tegelijk aan. Daarom zijn ze een stuk sneller. Mijn eigen MB Pro kan daarom een vergelijkbare snelheid halen met een 1G netwerkkabel verbinding. Die snelheid ga je niet halen.

Een grote investering is het ook niet...

Kijk hele op deze site: https://www.allekabels.nl/usb_accessoires/usb_wifi_adapter/5-ghz.html

Succes!

Frits Hamann
Vraagbaak medewerker HCC

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Internet snelheid KPN
Internetsnelheid
Betere wifi
zoeken hoe snel is mijn PC
beeldscherm
Artikel details
Artikel ID: 3199
Categorie: Kennisbank
Datum toegevoegd: 11/10/2022 12:44:50
Aantal bekeken: 57
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies