Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Spiegelreflexcamera Canon EOS 2000D

Oplossing

Is er ook iemand van de HCC die fotografeert met een Canon EOS 2000D spiegelreflexcamera die zijn kennis van dit toestel met mij zou willen delen?

Ik fotografeer in "RAW + L of alleen L" en ik laat mijn foto's afdrukken op A4-formaat. Nu heb ik wat vragen over de instellingen van de camera over de 'aspect ratio'. Ik heb de camera sinds kort en ik wil graaf snel de 'ins en outs' weten van deze prachtige camera?

Als er binnen de HCC niemand is die dezelfde camera heeft als ik, kan iemand mij misschien verwijzen naar een hobbyclub van Canon?

Bij voorbaat hartelijk dank!

Beste Arend,

Ik heb zelf geen Canon EOS camera, maar op internet is heel veel informatie te vinden in forums waar gebruikers met elkaar communiceren.
Bijvoorbeeld:
- https://www.eosdigitaal.nl/
- https://tweakers.net/merk/224/canon/forum/
- https://www.dpreview.com/forums/1070

Even zoeken met "forum canon eos" geeft volop resultaten.

U vraagt specifiek naar de aspect ratio of beeldverhouding. Uw camera heeft een resolutie van 5184x3456, dat is een verhouding van 3:2. Als u een plaatje schiet met een andere beeldverhouding is dat dus altijd een deel van het volledige beeld. Als de camera zelf het beeld "ontwikkelt" tot een jpg-plaatje snijdt die het beeld af naar de gevraagde verhouding. Een RAW beeld is altijd de hele sensor. Als u een RAW beeld schiet met een andere beeldverhouding krijgt u toch het gehele beeld, maar de camera schrijft de gevraagde verhouding wel in het RAW bestand zodat de software waarmee u dat bestand bewerkt dat weet.
RAW beelden zijn dus altijd 5184x3456 pixels, dus 3:2.

Met vriendelijke groeten

Wijnand Lammens, Vraagbaak beantwoorder

*****Disclaimer***** vraagbaak
De inhoud van dit bericht is alleen bestemd voor de geadresseerde en kan vertrouwelijke of persoonlijke informatie bevatten. Als u dit bericht onbedoeld heeft ontvangen verzoeken wij u het te vernietigen en de afzender te informeren. Het is niet toegestaan om een bericht dat niet voor u bestemd is te vermenigvuldigen dan wel te verspreiden. Aan dit bericht inclusief de bijlagen kunnen geen rechten ontleend worden, tenzij schriftelijk anders wordt overeengekomen. Hcc Senioren Academie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of kosten die voortvloeien uit onvolledige en/of foutieve informatie in e-mailberichten

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen film overzetten van camera naar pc
Beeldomkering van PTZ-camera
Overzetten van video camera naar computer
beveiligingscamera
webcam
Artikel details
Artikel ID: 4385
Categorie: Kennisbank
Datum toegevoegd: 04/08/2023 09:05:14
Aantal bekeken: 60
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies