Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Streaming bedraad/onbedraad op Experiabo

Oplossing

Vraag:

Ik overweeg om van BlueSound een Node2 voor het streamen van muziek aan te schaffen. Men adviseert deze, voor een stabiele verbinding, met een kabel aan te sluiten. Nu is dit echter moeilijk te realiseren. Ik moet door 2 wanden heen boren. De afstand van de Experiabox in de meterkast tot aan mijn installatie, waar ik de Node2 op wil aansluiten is ongeveer 5 meter en de wanden zijn van gipsplaten. Zou ik door het aanschaffen van b.v. een Devolo Multiroom Wif kit wel een stabiele verbinding hebben? Kan ik hier dan wel de Node bedraad op aan sluiten?

Antwoord:

Met de Devolo1200+ kan het prima. Ik haal over ruim 7 meter meer dan 200 Mbit/s. Sinds de laatste firmware update is de verbinding stabiel.

Vrager:

Nog een vraag over de Devolo 1200 kit. In mijn meterkast heb ik een geaard stopcontact, waar ik de kit op de Experiabox wil aansluiten. De rest van de aansluitingen elders in huis zijn niet geaard. Is dit voldoende voor een stabiele verbinding?

Beantwoorder:

Ik gebruik geen randaarde. Dus de stabiele verbinding is zonder randaarde. Met randaarde zal de te behalen snelheid wel hoger zijn.

Vrager:

Hartelijk dank voor deze uitleg. Ik ben er uit en ga deze kit binnenkort kopen.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 692
Categorie: Netwerk
Datum toegevoegd: 18/01/2018 22:20:57
Aantal bekeken: 197
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies