Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Windows update-service niet actief

Oplossing

Vraag:
Windows update-service werkt niet meer automatish.Via instellingen lukt niet, er verschijnt een melding dat de service niet actief is.De activatie lukt niet .45

Antwoord:
Als u in de zoekbalk 'Services' intikt en daar vervolgens op klikt komt u in het services beheer terecht. Hier kunt u vervolgens naar beneden scrollen en hier komt u Windows Update tegen. Klik hier vervolgens met de rechtermuisknop op en ga dan naar eigenschappen. Zet het opstarttype op Automatisch en start uw computer opnieuw op, kijk vervolgens of het wel lukt om up computer te updaten.
Werkt het nog steeds niet? Ga dan naar de volgende stap hieronder.

Als je de map
C:WindowsSoftwareDistribution verwijdert of herbenoemd is het probleem mogelijk opgelost.

Ter info:
In deze map wordt de informatie voor Windows/Microsoft Update opgeslagen, inclusief de gedownloade en inmiddels geïnstalleerde Windows-updates. Deze map kan vanwege het grote aantal essentiële en aanvullende updates in de loop van de tijd vrij omvangrijk worden. De map SoftwareDistribution kan niet zomaar worden verwijderd, daarvoor moet eerst de service Automatische updates worden gestopt. Klik hiervoor met rechts op de service in het onderdeel Windows Services en kies voor Stoppen. Na enkele seconden kan de map C:WindowsSoftwareDistribution (inclusief inhoud) worden verwijderd, waarna de betreffende service weer kan worden opgestart. Nadat de service weer actief is gemaakt, wordt de betreffende map vanzelf opnieuw aangemaakt (de update-geschiedenis is hiermee ook verwijderd, maar dat is niet erg).Vervolgens kan via de webpagina voor Windows Update nog worden aangegeven dat ook de updates van andere Microsoft-producten moeten worden gedownload. Als het hierna nog steeds niet werkt dan hoor ik graag van u.
 
Met vriendelijke groet,
Vraagbaak beantwoorder

Vervolg vraag:
Helaas heeft het niet gewerkt.Andere sugestie?

Antwoord:
Dit probleem is veel voorkomend en dit is meestal snel op te lossen in de bovenstaande stappen die mijn collega heeft omschreven. Wat heeft u precies geprobeerd voor en na de reactie van mijn collega? Dan kan ik misschien verder zoeken naar opties. Geeft hij ook geen fout meldingen (Foutcode).
Windows 7 heeft een vlag onderaan in de rechterhoek waar meestal iets staat als er iets belangrijk mist of moet worden geupdate. Als u daar op klikt dan krijgt u een klein vakje en staan er verschillende opties in. Als er iets staat over updates & instellingen dan zou ik kijken over er misschien iets tussen staat dat het probleem kan oplossen. Als dit niet het geval is en er staat geen meldingen dan is er niks aan de hand en is deze optie niet echt bruikbaar.
Hopelijk kunt u mij nog wat meer informatie geven zodat wij het probleem goed kunnen oplossen.

Met vriendelijke groet,
Vraagbaak beantwoorder

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Update Windows 10
Run-time error 35600 Index out of bounds
kan niet updaten
Taalprobleem in Microsoft Outlook
Windows update lukt niet
Artikel details
Artikel ID: 162
Categorie: Windows Algemeen
Datum toegevoegd: 20/03/2016 11:23:07
Aantal bekeken: 26168
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (30)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies