Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


trage computer en goede virusscanner

Oplossing

mijn computer wordt steeds trager; wat kan ik hier aan doen?; hoe kan ik bv schonen; of andere mogelijkheden. Ik durf geen programma van internet te downloaden ben bang om virussen binnen te halen. Ik werk nu met de gratis scanner van AVG; kan die vertragend werken?
Ik durf ook de nieuwste versie van Google-chrome niet de downloaden; ben bang dat ik alles weer opnieuw moet installeren; dit kan wellicht ook vertragend werken (oude versie) Wat adviseert u mij?

Heeft HCC ook aanbiedingen voor beveiligings/softwaresoftware voor leden; ik kan het niet vinden; welke adviseert u mij?

Alvast dank voor jullie moeite

Beste Dave Wijsman,
Veel vragen tegelijk. Ik neem ze met u door.
Computer wordt steeds trager is een veel voorkomend verschijnsel.
Begint u eens met een grondige opruiming door het schoonmaakprogramma van Windows zelf: "Schijfopruiming".
Dit opschoonprogramma is uitgebreid genoeg, en mits goed toegepast hoeft u er geen extern programma voor te downloaden:
-Start de Verkenner -Selecteer de C-schijf (1x erop klikken)
-Blijf erboven met de muispijl en druk op de rechtermuisknop -Klik onderin het uitklapmenu op 'Eigenschappen'
-Klik vervolgens in het middendeel op de knop 'Schijfopruiming'
-Zet in het bovenvak alle vinkjes aan en klik dan onderin op de knop 'Systeembestanden opschonen'
het kan nu even duren, want Windows berekent opnieuw de vrij te maken ruimte.
Als het venster terug is, controleer opnieuw of alle hokjes zijn aangevinkt; scroll er even doorheen, vooral Windows-update opschonen niet vergeten. Klik dan op de OK-knop en bevestig dit nogmaals door op de knop 'Bestanden verwijderen' te klikken.
Maak u geen zorgen het zijn alleen overbodige bestanden die verwijderd worden.
Het opruimen gaat enige tijd duren, u kunt in het voortgangsvenstertje volgen waar de Computer mee bezig is.
Dan het deel over Google-chrome; Ik neem aan dat u die al aan boord hebt, dan is het updaten naar de nieuwste versie vrij eenvoudig:
Start Chrome. Klik rechtsbovenin op de drie puntjes. Ga in het uitklapmenu met de muispijl boven 'Help' staan en klik dan op 'Over Google Chrome'. Chrome zal zichzelf nu bijwerken met de laatste versie. (Zo werkt het overigens in de meeste browsers en mailprogramma's).
U zou ook minder bang moeten zijn voor het downloaden van een bestand, mits u dat doet van een betrouwbare website. Bovendien kunt u het gedownloade bestand voordat u het gaat openen/installeren eerst laten controleren door uw AntiVirus-programma. Ook AVG kent de mogelijkheid om afzonderlijke bestanden te checken op virussen.
Advies : HCC heeft soms tijdelijke kortingsacties op betaalde AntiVirus-programma's. (https://www.hcc.nl/vereniging/ledenvoordeel)
Op dit moment echter alleen eentje voor nieuwe leden. MAAR voor gratis AntiVirus moet u eigenlijk bij uw provider zijn bv. bij Ziggo of KPN. Vrijwel alle Providers hebben een gratis programma voor hun leden. Kijk op hun website of bel hun klantenservice !
Tenslotte de oorspronkelijke snelheid krijgt u slechts terug bij een schone installatie van Windows 10; dat kan met behoud van bestanden,
dwz de inhoud van de standaardmappen afbeeldingen, documenten, downloads, muziek en video blijft bewaard, maar door uzelf geïnstalleerde programma's bent u wel kwijt, die moeten opnieuw geïnstalleerd worden. Als u dat zou overwegen, kunt u ook kiezen voor Windows 11, mits uw Computer daarvoor geschikt is. Heeft u dat al gecontroleerd ? Dat kan via Instellingen > Bijwerken en Beveiliging > Windows Update > Hardwarevereisten controleren !
Voor nu vriendelijke groeten,
G.Otten. hcc/vraagbaak

wat een uitgebreid antwoord; geweldig
ik ga er mee aan de slag

Gezien de tijd dat er geen reactie is geweest op deze vraag, gaan we er vanuit dat de vraag voldoende is beantwoord.

Met vriendelijke groeten

Jan Damen

Vraagbaak beantwoorder/administrator

*****Disclaimer***** vraagbaak
De inhoud van dit bericht is alleen bestemd voor de geadresseerde en kan vertrouwelijke of persoonlijke informatie bevatten. Als u dit bericht onbedoeld heeft ontvangen verzoeken wij u het te vernietigen en de afzender te informeren. Het is niet toegestaan om een bericht dat niet voor u bestemd is te vermenigvuldigen dan wel te verspreiden. Aan dit bericht inclusief de bijlagen kunnen geen rechten ontleend worden, tenzij schriftelijk anders wordt overeengekomen. Hcc Senioren Academie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of kosten die voortvloeien uit onvolledige en/of foutieve informatie in e-mailberichten

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Het functioneren van mijn PC
windows live mail 2012
Windows 8.1 update
ruimte voor updates
systeemherstel werkt niet (meer)
Artikel details
Artikel ID: 2468
Categorie: Kennisbank
Datum toegevoegd: 28/11/2021 12:49:08
Aantal bekeken: 71
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies