Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


back-ups maken

Oplossing

Vraag

Na alle commotie over cyberaanvallen, wil ik nu eindelijk ook back-ups maken. Ik heb een externe schijf van 250 GB van Maxtor.En wil deze nu wel eens gebruiken. Ik weet echter niet hoe dit aan te pakken . Behoor tot de senioren-generatie (70 jaar), dus geen expert op digitaal gebied.

Antwoord

Als u een backup wilt maken op een externe harde schijf dan kunt u het volgende stappenplan volgen.

U start de tool via Start / Configuratiescherm / Back-up maken en terugzetten. De eerste keer dat u het programma start, krijgt u nadrukkelijk te zien dat het maken van een back-up nog niet is ingesteld. Daarmee bedoelt Microsoft dat u het back-upproces nog moet configureren. Klik op Back-up instellen om dit te regelen. In de eerste stap dient u de back-uplocatie in te stellen, hier selecteert u de externe harde schijf. (moet wel zijn aangesloten.) Bevestig de locatie en druk op Volgende.

Om te bepalen wat er geback-upt moet worden, gebruikt Windows 7 standaard de Bibliotheken. Dat zijn virtuele mappen, waarin u zelf meerdere mappen en schijven kunt plaatsen met gelijksoortige bestanden. Weet u zeker dat uw bestanden en mappen op de juiste manier zijn gekoppeld aan de Bibliotheken? Laat Windows dan automatisch bepalen welke mappen mee moeten in de back-up. Hebt u wat minder vertrouwen in de keuzes van Windows, kies dan voor Zelf bepalen.

In het laatste venster worden alle opties nog even samengevat. Klik op Instellingen opslaan en back-up uitvoeren om de instellingen te bewaren en de back-up te starten.

Dit geldt alleen voor Windows 7, voor een andere Windows zou ik een ander stappenplan voor u kunnen maken.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Windows versiewijziging
levensduur back-up op cd
Backup maken van mailberichten
Back-up
microsoft onedrive gebruiken
Artikel details
Artikel ID: 541
Categorie: Beveiliging
Datum toegevoegd: 04/06/2017 10:16:06
Aantal bekeken: 477
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 1.0/5.0 (3)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies