Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Systeemback-up

Oplossing

Vraag:

Over het systeemback-up artikel (In één keer klaar) in PC-active ed. 298 feb/mrt heb ik de volgende vraag/opmerking. Bij gebruik v/h aanbevolen programma Paragon Backup&Recovery 16 Free moet dit programma kennelijk actief zijn en daarvoor moet naar mijn mening ook Windows werken (actief zijn). Wat nu als Windows niet opgestart kan worden en dus ook niet Paragon? Kan dan een opstart van de PC direct vanaf de (reeds eerder gemaakte) systeemkopie plaats vinden? Dit is mij wel gelukt vanuit de systeemkopie gemaakt door de Windows standaard functie (die volgens het artikel gaat verdwijnen). Het lijkt mij handig als dit wel kan nadat je PC b.v. niet meer opstart (of besmet is) na een virus of ransome ware aanval.

Antwoord:

Klopt, normaal gesproken werkt Paragon Backup en Recovery met een werkende Windows 10. Op die manier worden de back-ups gemaakt.
Indien Windows niet wil starten dan start je de PC op met een zogenoemde Recovery CD of Recovery USB-stick (omvang is iets meer dan 400MB). Als je Paragon voor het eerst opstart wordt er gevraagd deze Recovery Media te bouwen.
Op die CD of USB-stick komt dan een gestripte Windows-versie te staan (Windows PE) aangevuld met de Paragon Backup en Recovery software.
Als je de PC dan met de Recovery Media opstart zie je de Paragon B&R software weer verschijnen en kun je een eerder gemaakte back-up terugzetten.
Afhankelijk van hoe je PC of laptop geconfigureerd is wordt standaard naar de CD-drive of USB gekeken voordat de harde schijf wordt geselecteerd of je moet via een functie-toets het Boot-menu selecteren en vertellen waarvan geboot moet worden.
Het bouwen van de Recovery Media vindt je terug onder Home – Recovery Media Builder.
Beantwoord dit je vraag?
Als je aanvullende vragen hebt dan ben je welkom.


 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen SD geformatteerd
bestand mist op de pc waardoor hij niet
back-ups maken
Dynamische harddisk niet uitleesbaar
ransomware Cerber
Artikel details
Artikel ID: 733
Categorie: Beveiliging
Datum toegevoegd: 11/03/2018 09:20:14
Aantal bekeken: 607
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 1.0/5.0 (1)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies