Vrager:
Ik wil graag kennismaken met iemand die bekend is met de uitgebreidere rapportages van Altfaer. Via het forum wordt ik wel netjes aan tips geholpen maar ik ben iemand met "12 oogjes" en niet goed thuis in de PC. Ik zou graag 'lijfelijk' willen zien of die rapporten aansluiten bij mijn wens en hoe ik het moet aanpakken.Vrijwilliger: Ik weet niet precies wat u bedoelt met de uitgebreidere rapportages. Graag meer toelichting. Johan van Hassel heeft voor HCC een presentatie gegeven over Aldfaer. Mogelijk dat u daar eerst naar kijkt of u vraag daar aan bod komt. Deze HCC-video staat op You-tube: zie https://www.youtube.com/watch?v=cfgMxf4C2aQ&t=2sVrager:
dank je wel voor je reactie. Het was weer even een opfrisser maar nog niet de oplossing voor mijn probleem. Ik ben helemaal niet handig op de PC maar wil wel graag van alles eruit halen. Uiteindelijk wil ik graag een soort fotoboek maken met data en chronologische opbouw. Dat kan ik gewoon ouderwets zelf samenstellen maar het schijnt heel makkelijk via een bonus rapport te kunnen? Daarvoor moet je allereerst materiaal opslaan (hoe en waar), hoe ziet dat er uit hoe moet dat, weerom dezelfde vragen. Ik zou heel graag van iemand voorbeelden en uitleg krijgen, omdat ik zelf niet zo'n puzzelaar ben. Ben jij ooit zo bezig geweest en heb je een oplossing?Vrijwilliger: Er zijn twee manieren een fotoboek maken bij Albelli en voorzien van teksten, kwartierstaten en parentelen of een echt boek maken in kleine oplage bij pro-book.nl De uitvoer van Aldfaer kan je openen met Word en voorzien van foto's. Daarna een PDF ervan maken die naar de drukker gaat. Bij de bonusrapporten zit al een hele mooie voorouderboom. Hou het simpel met b.v. een stamreeks en een parenteel met niet te veel generaties In ga deze week op vakantie en ben aan het eind van de maand weer terug. Laat dan even weten wat je keus is en wat wel en niet lukt.Vrager:
Het moge duidelijk zijn dat ik geen PC held ben. Ik heb na het lezen van de afsluiting door de heer van Bergen niet verder gescrold en dus niet de mogelijkheid van reactie gezien. E.e.a.nalezend kwam ik nu wel op die mogelijkheid dus probeer ik nu of het contact mogelijk nog hersteld kan worden. Ik heb intussen van anderen begrepen dat zij ook altfaer gebruiken voor het verzamelen en sorteren van gegevens, maar bij publicatie ook op de ouderwetse handmatige manier te werk gaan, zij het met moderne hulpmiddelen, zoals jij ook voorstelde; met digitale foto boeken. Ik ga nu zelf experimenteren met excel en hyperlinks (voor mij erg vooruitstrevend) om makkelijk toegankelijk en inzichtelijk toegang te hebben tot foto's en documenten. kijken hoe dat gaat bevallen, met als nadeel dat het digitaal is en als ik het tzt op papier wil krijgen ik ook dan weer een leuke uitdaging heb. Ik had begrepen (en gehoopt) dat altfaer al in deze behoefte voorzag middels de bonusrapporten, maar kennelijk heb ik dat verkeerd begrepen. Bedankt voor het meedenken (je was de enige) en voor de tip's. Ik houd me aanbevolen als je me wijzer kunt maken!Vrijwilliger:
Hieronder mijn laatste bericht: Er zijn twee manieren een fotoboek maken bij Albelli en voorzien van teksten, kwartierstaten en parentelen of een echt boek maken in kleine oplage bij pro-book.nl De uitvoer van Aldfaer kan je openen met Word en voorzien van foto's. Daarna een PDF ervan maken die naar de drukker gaat. Bij de bonusrapporten zit al een hele mooie voorouderboom. Hou het simpel met b.v. een stamreeks en een parenteel met niet te veel generaties In ga deze week op vakantie en ben aan het eind van de maand weer terug. Laat dan even weten wat je keus is en wat wel en niet lukt.
« Ga terug
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies