Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Ongewenste e-mails

Oplossing

Vrager:

Mijn partner en ik krijgen soms / vaak bepaalde emails toegezonden, ongevraagd en ongewenst. Voorbeeld 'theofferzone'. Het gaat om allerlei via zo'n site verzonden mails (zeg maar spam mails) die ik niet via mijn email programma (Outlook, recente versie) tegen kan houden.
Voorbeeld van gisteren: 'Gratis autotaxatie via the offerzone.com <info@skyNet.krurest.com>'. Wij blokkeerden in outlook bij voorbeeld info@theofferzone.com, en @theofferzone.com. Maar ook @skyNet.krurest.com. @skyNet.krurest.com, @skyNet.com, en @krurest.com. Vandaag kwam er echter toch weer een theofferzone mail binnen, met weer heel andere adressen, bv 'Zomerlening via theofferzone.com <info@seg1.coforem.com>'.

De vraag is nu: hoe kun je al deze verschillende mails blokkeren? Is er bij u bekend of hier een afdoende middel tegen bestaat?

Vrijwilliger:

als u op de email klikt en dan helemaal naar beneden scrolt staat er meestal in het klein geschreven unsubscribe en als u daar dan op klikt krijgt u ze niet meer binnen en als dit niet werkt moet u de website benaderen daar staat dan ook meestal een knopje met unsubscribe.

Vrager:

Dank voor uw moeite. Helaas wordt deze manier, die goed werkt bij bonafide afzenders, sterk afgeraden als het gaat om kwaadwillende afzenders. Omdat het om spam mails gaat moet je juist niet op unsubscribe drukken, omdat dát nu juist een extra motivatie is voor de afzender om dóór te gaan met mailen. Zoals in mijn vraag staat vermeld heb ik al geprobeerd om via maatregelen binnen outlook de mails te stoppen. Dat lukt echter vaak niet, daarom ben ik op zoek naar een sterkere methode. Vandaar mijn bovenstaande vraag. Hopelijk weet iemand een goede oplossing.

Vrijwilliger:

in uw geval zou een outlook spamfilter tool een mooie oplossing kunnen zijn:

spamfighter is GRATIS en bekend en doet zn werk goed.

U vind meer informatie in de link:
https://www.spamfighter.com/SPAMfighter/Lang_NL/Product_Info.asp

Vrager:

Hartelijk dank voor uw advies. Ik heb het programma geïnstalleerd en kijk nu de komende tijd of/hoe het bij mij werkt. Zodra ik inzicht hierin heb laat ik het u weten.

Vrijwilliger:

Prima!
Dan horen we graag van u.

Vrager:

Wij installeerden de spamfighter.
Enige dagen terug liep de termijn af waarbinnen de betaalde versie gratis werd geleverd. Op zich deed het filter het vaak goed, Maar wij vonden de benadering van de leverancier iets te 'commercieel', Er werd van begin af aan te veel druk op ons als gebruiker/klant gelegd om toch vooral de betaalde versie aan te schaffen, Wij begonnen de eigen berichten van de spamfighter group over bv de vraag of wij wellicht een luie PC hadden enz eigenlijk óók als een soort spam te beschouwen. Wij besloten het eerst maar eens een periode te proberen zonder betaalde versie, ook al omdat we de indruk hadden dat we er gemakkelijk aan vast konden blijven zitten maar er niet meer gemakkelijk van af zouden kunnen komen.
Helaas bleek de ware aard van het beestje in de dagen na de proefperiode van de betaalde versie, toen we terug waren gezet naar de uitgeklede gratis versie. Bij elke spam-mail die we onder brachten in de zwarte lijst kwam er meteen weer die veel te grote druk van alsmaar aansporingen om de betaalde versie te kopen. Maar ook reclames voor andere producten van dezelfde leverancier. Ook werd elke door ons verzonden mail afgesloten met een wervende tekst oftewel een gratis reclame aan onze geadresseerden om de producten van de spamfighter groep te kopen. Wij voelden ons op die manier een gratis uithangbord voor de spamfighter leverancier. Dat ging ons zo de keel uit hangen dat we juist vandaag besloten het spamfilter voor gezien te houden. We hebben hem dus vandaag weer gedeinstalleerd.
Jammer, dat wel!
Nogmaals vriendelijk dank voor uw helaas vergeefse moeite.

Vrijwilliger:

Bedankt voor uw reactie! dat is de overweging die u moet maken voor ongeveer 30,- incl btw per jaar bent u zeker van bescherming tegen vervelende mail berichten en hebt u de pro versie. De standaard versie is en blijft gratis misschien hebt u daar toch genoeg aan ?


 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Ipod
opschonen PC
Mails hccnet => gmail gezien als spam
Programma aanbevolen in PC active
Programma wil niet installeren
Artikel details
Artikel ID: 774
Categorie: Email
Datum toegevoegd: 01/07/2018 14:38:08
Aantal bekeken: 435
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies