Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Onthouden waachtwoorden

Oplossing

Enerzijds hebben wij altijd al een probleem om te achterhalen welk wachtwoord voor wat gebruikt wordt. Zeker nu we wachtwoorden regelmatig moeten gaan vervangen is het een regelmatig terugkomend en toenemend probleem. Zeker met het vorderen der leeftijd.
Wat dat aangaat realiseer je je dat het leven eindig is.
Daarbij realiseer je je dat de kinderen ooit digitale abonnementen moeten gaan stoppen.
Wat kunnen jullie ons aanraden om dit probleem voor de toekomst op te lossen.

Ik begrijp dat het bijhouden van accounts en wachtwoorden een probleem vormen. Sommigen gebruiken hier een zogenaamde wachtwoordmanager voor. Het gebruik van deze programma's heeft voor- en nadelen.
Net als in de "papieren" wereld, sluit iedereen abonnementen af en beschermt iedereen zijn eigendommen. Ook dan zijn er personen die hierop inbreuk willen maken net als bij de computer/smartphone.
Omdat het beveiliging betreft zijn er geen eenvoudige manieren om, bijvoorbeeld voor nabestaanden, wachtwoorden te omzeilen.
Voor mij persoonlijk is de beste manier een boekje met hierin alle afspraken / contracten / accounts met details zoals gebruikersnaam en wachtwoord. Deze natuurlijk duidelijk geschreven en goed opgeborgen maar wel vindbaar voor nabestaanden.
HN

Met vriendelijke groeten

Vraagbaak beantwoorder

*****Disclaimer***** vraagbaak
De inhoud van dit bericht is alleen bestemd voor de geadresseerde en kan vertrouwelijke of persoonlijke informatie bevatten. Als u dit bericht onbedoeld heeft ontvangen verzoeken wij u het te vernietigen en de afzender te informeren. Het is niet toegestaan om een bericht dat niet voor u bestemd is te vermenigvuldigen dan wel te verspreiden. Aan dit bericht inclusief de bijlagen kunnen geen rechten ontleend worden, tenzij schriftelijk anders wordt overeengekomen. Hcc Senioren Academie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of kosten die voortvloeien uit onvolledige en/of foutieve informatie in e-mailberichten

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Wachtwoorden in browser bewaren
wachtwoord ressetten?
Gmail
Wachtwoord
beveiliging/ update W 10
Artikel details
Artikel ID: 1991
Categorie: Kennisbank
Datum toegevoegd: 26/05/2021 14:06:22
Aantal bekeken: 368
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies