Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Windows 10 upgrade

Oplossing

Vraag:
Bij mijn Notebook een Medion met een I 7 processor met 6 GB Ram 64 bit en een SSD schijf van Samsung EVO 850 500GB
Het gaat met het upgraden naar windows 10 steeds fout.
ik heb het al verschillende keren geprobeerd.

Een fout werd niet weer gegeven maar het scherm bleef hangen met een knipperende cursor en welke toets ik ook indrukte er gebeurde niets.
Windows 10 was al gereserveerd, update gedraaid vanaf het windows icoontje rechts onderin vanaf windows 7.
Ook heb ik de iso file gedownload en die installeerde wel, maar hij zei dat het geen registratie had ik had het met de windows 7 registratie geprobeerd in het begin toen hij daarom vroeg, maar die pakte hij niet. Dus windows 7 image weer terug gezet vandaar

Antwoord: 
Vanaf de informatie die ik weet met de upgrade tussen Windows 7 naar Windows 10 gaat er vaak wat fout. De reden hiervan weet ik persoonlijk niet, maar wat ik heb gehoord is dat de overgang niet altijd goed loopt. Bij het reserveren krijgt u een link doorverwezen die u naar de download zou brengen (deze werkt ook niet altijd).

Als u een iso heeft gedownload voor win10 en die nu nog op uw pc wou krijgen dan heeft u inderdaad een activeringscode nodig. Windows 10 was een gratis upgrade voor gebruikers van windows 7 & 8 voor een bepaalde tijd daarna zou er weer een activeringscode nodig zijn. De registratie van win7 en win10 hebben allebei verschillende codes dus die werkt ook niet.

Ik heb online gezocht naar oplossingen en de knipperende cursor en het zwarte scherm kan veroorzaakt worden door een defecte driver (Outdated Driver van Windows 7). De driver van Windows 7 zijn ouder en moeten natuurlijk geüpgraded worden naar de versie die Windows 10 nodig heeft. Vele computers hebben deze optie niet of kunnen deze niet automatisch uitvoeren. Er is een mogelijkheid als u de site van uw fabrikant weet dat er nieuwe drivers kunnen gevonden worden. Ikzelf had dit probleem ook en bij het installeren van nieuwe drivers is het uiteindelijk gelukt.

U kunt uw drivers controleren in uw "Apparaatbeheer" bij drivers met een uitroepteken kan het zijn dat ze moeten worden geupdate. U drukt met uw rechtermuisknop op de driver die een uitroepteken heeft dit geeft een lijst met opties de Optie "Stuurprogramma's bijwerken" is voor het updaten dan kunt u kiezen tussen de update van de PC (deze komen van de pc zelf) of online, Bij online geeft de computer aan of hij een bepaalde update nodig heeft en waar u die kan downloaden (Link wordt meestal weergeven of de informatie code).

Ik hoop dat hier de oplossing tussen zit en dat het u verder heeft geholpen.
 
Met vriendelijke groeten
Vraagbaak beantwoorder
 
Vervolgvraag:
Ik heb nu een iso schijf gemaakt van windows 10, maar heb mijn oude ide schijf terugezet in de laptop en met de iso schijf een schone ugrade gedaan en het erkte wel maar de wifikaart werdt niet ondersteund en kon dus niet geactiveerd worden zodat ik geen internet had, maar de laptop was wel geregistreerd en met opnieuw opstarten bleef hij hangen met een grijs scherm, alleen met helemaal afsluiten startte hij wel weer op.
dus ik heb windows 7 terug met die ssd schijf

Antwoord:
Als ik het goed begrijp was uw wifikaart dus verouderd en die zorgde ervoor dat uw de upgrade niet goed kon uitvoeren? Weet u misschien welke type deze kaart is en hoe oud hij is?

Als de wifikaart te oud is voor de versie windows 10 dan is dat waarschijnlijk de oorzaak voor de fout. Het lastige bij notebooks is dat componenten in de computer niet altijd vervangen kunnen worden.

Als het mogelijk is kan het een oplossing zijn om eerst naar windows 8/8.1 te gaan voordat u volledig upgrade naar windows 10. Als u dit op 1 HDD/SSD doet is er een mogelijkheid dat windows.old (De gegevens van Win7) niet meer terug kan worden gezet als er iets mis gaat (dit is dus niet aangeraden).

Als u een aparte HDD/SSD heeft is dit alsnog een optie.
 
Vervolgvraag:
Op de site van medion zijn alle drivers die daar gedownload kunnen worden ouder dan degenen die ik nu heb, behalve een, een firmware update van het bios maar die is alleen voor windows 8 en ik zou niet weten hoe je nu nog windows 7 naar windows 8 kan upgraden, ik heb wel al een backup gemaakt van de harde schijf van windows 7 op een externe HD

Antwoord:
U heeft laten weten dat u van Windows 7 naar Windows 8 wilt upgraden. Wij willen daarbij adviseren om een Windows 8.1 cd/dvd te kopen, omdat Windows 7 naar Windows 8.1 helaas niet meer gratis te upgraden is. En de Windows 8.1 cd/dvd te installeren op uw computer. Als u dit zou willen doen, kunt u van uit Windows 8.1 (up-to-date) het nog eens proberen om naar Windows 10 gaan. Het kan zijn dat de netwerk kaart dan wel ondersteund wordt, maar dat is geen garantie.
Wat voor een model MEDION heeft u precies? Wij zouden graag ook even willen kijken naar de beschikbare drivers.
Wij hopen hier bij dat we u voldoende geïnformeerd hebben.

Met vriendelijke groeten
Vraagbaak beantwoorder

 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Windows 10 opnieuw installeren na upgrade
Windows 10 op aparte schijf installeren
Systeem start opnieuw bij het afsluiten
Windows 10 drivers
Update naar 1703 (creators update)
Artikel details
Artikel ID: 20
Categorie: Windows 10
Datum toegevoegd: 13/12/2015 10:40:48
Aantal bekeken: 783
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.7/5.0 (3)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies