Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Update naar 1703 (creators update)

Oplossing

Vraag:

Als ik deze update wil uitvoeren komt er steeds de melding dat het niet lukt vanwege fout 0x8007001f.
Reeds op internet gekeken en daar kwam de suggestie van verstoring door antivirus prg, dus ANTIVIR verwijderd en dan verder met Windows Defender , echter dit brengt de oplossing niet.
Vervolgens zou er de mogelijkheid zijn van audioproblemen. Oorspronkelijk werkte ik met 2 schermen waarvan op een scherm de luidsprekers zitten. Echter dit laatste scherm verwijderd en verder met 1 scherm en de audio alleen via de computerluidspreker. Wel eerst de oorspronkelijke driver verwijderd en in de nieuwe situatie met audio via de computer laad de computer automatisch de drivers de eerste keer bij opstarten. Echter update 1703 windows versie weer fout-melding.
Tot dusver geen andere problemen met de HP8300.
Graag een suggestie hoe verder???

Antwoord:

Dit is een van de meest voorkomende foutcodes.

Ik zie in Uw verhaal nog niet vermeld Bluetooth.

Heb 2 HP systemen uiteindelijk geupgrade waarbij het noodzakelijk was om de draadloze muis/keyboard adapter te verwijderen.

Ik had gelukkig ook mogelijkheden met een kabeltje.

Mocht U dat niet hebben dan de adapter verwijderen vlak na de start en pas weer terugzetten wanneer het niet anders meer kan.

Vrager:

Dank voor de suggestie met bluetooth. Standaard zit er bij mij geen bluetooth stickje in de desktop, maar soms gebruik ik het toch ivm mobiele telefoon. Voor de zekerheid toch alle bluetooth apparaten/adapter verwijderd / deinstalleren, vervolgens opnieuw opstarten en weer trachten 1703 update. Helaas lukte het weer niet! Downloaden gaat steeds wel tot 100% vd update maar daarna installeren gaat het fout en komt zo halverwege de melding vd 0x8007001f fout. Dus wat te doen?????

Antwoord:

Deze all geprobeerd op command line met administrator toegang:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Checkhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
DISM.exe /Online /Cleanup-Image /startComponentCleanup

Vrager:

Alle opdrachten uitgevoerd en " completed successfully" en ook " no component store corruption detected". Daarnaast ook nog de truobleshooter gedaan bij updates. Vond wel een probleem wat echter door het programma werd opgelost.Daarnaast het programma Windows10Upgrade9252 gedownload en dat laten draaien (wat volgens sommige commentaren beter zou werken dan maar helemaal te vertrouwen op de automatische methode). Echter nu ook weer na downloaden en vervolgens de installatie ook weer de bekende foutmelding 0x8007001f ....... Ondertussen gelezen dat niet iedereen is enthousiast over deze update en misschien maar wachten op de volgende Fall-update??? Tenzij iemand nog en goed idee heeft.

Antwoord:

Als laatste poging heb ik nog de fysieke installatie.

Gebruik de Media creation tool om de nieuwe image op een USB stick te plaatsen (minimaal 8GB groot).

Verwijder zoveel mogelijk apparaten van Uw PC inclusief Uw netwerk aansluiting.

Start setup.exe van de USB-stick. Kies in de volgende schermen voor upgrade. Hiermee kan de update met zo min mogelijk verstoringen plaats vinden.

Als dit niet lukt dan wordt het inderdaad wachten of assistentie vragen bij een van de bijeenkomsten bij U in de buurt.

Vrager:

Dank voor alle moeite en het delen vd kennis!
Maar de laatste oplossing komt dus neer op een schone installatie en dat ik al mijn prg's opnieuw moet installeren en dat is niet zo'n prettig vooruitzicht.
Nog een laatste: op de HP computer is W10 geinstalleerd op een SSD en daarnaast zit er nog een traditionele schijf v 500GB waar vrijwel niets op staat. Zou ik bij de deze installatie vd USB kunnen kiezen voor installatie op de lege 500GB schijf zodat ik kan kijken of het uberhaupt werkt??
Dan kan ik daarna langzamerhand mijn prg's weer opnieuw installeren op die schijf. Dan heb ik in de tussentijd een dual boot. 

Antwoord:

Nee de door mij laatst genoemde optie komt zeker niet neer op een schone installatie.

In de dialoog die wordt gevoerd met het setup programma moet de vraag komen of U wilt upgraden of een schone installatie wilt doen.

Daar moet U kiezen voor Upgrade.

Alleen het installeren naar de D; schijf zal niet voldoende zijn. U computer moet dan ook verteld worden dat daar vandaan gestart moet worden. Dat wordt niet door het installatie proces verzorgd.

Mocht U de upgrade vanaf de USB-stick niet aandurven dan moet ik U echt verwijzen naar een van de bijeenkomsten.

Vrager:

Dank voor de tip! Ik zal het op een rustig moment een keer uitproberen, maar dan wel van te voren eerst een totale backup maken, een USB stick kopen en dan doen.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen kan niet updaten
Update Windows 10
taakbalk weigert willekeurig
Windows 10 upgrade
Internetverbinding
Artikel details
Artikel ID: 606
Categorie: Windows 10
Datum toegevoegd: 03/09/2017 14:19:52
Aantal bekeken: 319
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies