Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


ssd schijf controleren

Oplossing

Vraag:

Kan iemand mijn oude Macintosh SSD schijf doormeten of controleren op fouten?

Ik heb mijn laptop MacBook Air 2012 laten repareren vanwege haperend internet. De SSD is vervangen (€350.-) en de oude meegestuurd, maar het internetprobleem is niet opgelost. De SSD moest zonder meer vervangen worden vanwege fouten/ beschadigingen. Kan iemand controleren of dat klopt?

Antwoord:

Mocht u in de buurt van Zwolle wonen zou u de ssd naar ons kunnen brengen (IT servicepoint Landstede) en kunnen wij de ssd kosteloos voor u controleren.

Met vriendelijke groet,

Vrager:

Hartelijk bedankt voor het joviale aanbod. Ik woon helaas niet in de buurt. ik woon bij Dordrecht en heb de SSD laten door meten door Amac met hun schijfhulpprogramma met als resultaat geen fouten in de software. De reparateur wil de SSD controleren op hardwarematig niveau. Dat wil ik door een onpartijdige instelling laten doen. Ik overweeg om de SSD op te sturen naar een I centre van Apple. Zou ik de SSD naar u kunnen opsturen en kunt u deze meting doen? En zijn de bestanden die op de SSD staan in veilige handen?

Antwoord:

Begrijp ik het goed dat in eerste instantie haperend internet het probleem was? En dat daarna geconsenteerd was dat de SSD kapot was?
Het internet probleem kan NIET aan de SSD liggen. Wat er verder aan de hand is met uw harde schijf kunnen wij vanuit hier niet constateren.
Omdat het om een Apple gaat zou ik voorstellen om naar een erkent Apple service center te gaan. AMAC in Dordrecht is een goede mogelijkheid.
Wij zouden u graag verder willen helpen maar het lijkt ons niet verstandig om de schijf op te sturen. Mogelijk zou het ook nog onder de garantie kunnen vallen.

Vrager:

Bedankt voor jouw meedenken en bedankt voor de tip. De SSD heb ik inmiddels bij Amac in Dordrecht gebracht. Weet jij zeker dat de SSD van bijna vijf jaar oud onder de garantie van Apple valt als die vervangen is?

Antwoord:

Volgens mij hebben apple producten maar 2-3 jaar garantie. Dit zou u bij apple zelf kunnen vragen.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen RAW
resetten naar begin
Reparatie beschadigde Nef-files
Opslag
HDD
Artikel details
Artikel ID: 595
Categorie: Hardware
Datum toegevoegd: 06/08/2017 10:42:12
Aantal bekeken: 247
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies