Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Beeldscherm formaat instelling

Oplossing

Vraag:

NA Linux Mint installatie krijg ik alleen een beperkt beeldformaat; andere Linux versies geven hetzelfde probleem: kennelijk ontbreekt een video driver (Intel 82845G/GL/GE??). Merkwaardig: 'Live-optie' MET SOMS WEL VOLLEDIG BEELDFORMAAT! Enkel na Linux BLAG installatie heb ik volledig beeldformaat: deze heeft echter geen software en update opties.. Jammer.. Zelfs Win7 werkt alleen met VGA driver.. Zonder accelerator! ook PCMCIA en LAN controller werken dan niet! Vandaar liever Linux; helaas onervaren met programmeren dus afhankelijk van gebruiksvriendelijke oplossing, als dat mogelijk is? HELP??

Antwoord:

De Intel 82845G/GL/GE blijkt een bijzonder oude chipset. Intel heeft er een Linux driver voor: https://downloadcenter.intel.com/product/81530/Graphics-Drivers-for-Intel-82845G-Graphics-Controller, maar die is van 2004. De kans dat je die aan het werk krijgt in een moderne Linux is vrijwel nihil.
Je zou eens kunnen proberen wat hier staat: http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-intelr-linux-graphics-drivers-on-ubuntu-13-04.html.

Bedoel je met Linux BLAG de distributie van die naam? Die is gebaseerd op Fedora. Misschien zou je die eens kunnen proberen. Fedora update zijn software wel degelijk.


 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen ubuntu versus kinux mint
Linux
USB poort werkt niet meer na systeemherstel
Bios probleem
Startpagina met lege icons.
Artikel details
Artikel ID: 623
Categorie: Linux
Datum toegevoegd: 26/10/2017 09:27:30
Aantal bekeken: 364
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 1.0/5.0 (1)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies