Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Router & (bekabelde) wifi range extender

Oplossing

Vrager:

Ik heb een Netgear Nighthawk router die op de bgg staat. We gebruiken een VPN. Alle bekabelde apparaten kunnen via de router gebruik te laten maken van de VPN.
Op de 2e verdieping hebben we echter bijna geen wifi signaal van de router, maar we hebben wel in alle kamers dubbele bekabelde internetaansluitingen. Is het mogelijk om een bekabelde wifi versterker op de 1e of 2e verdieping te gebruiken? Voorheen hadden we wifi range extenders voor in het stopcontact maar die werken niet meer doordat de VPN gebruik maakt van wisselende IP adressen. Daarom zoeken we nu een bekabelde wifi versterker. Bestaat zoiets of moet daarvoor een 2e router geïnstalleerd worden? Zo ja welke routers zijn het best om als 2e router te gebruiken en hoe is dat dan te installeren? Ik las ergens dat de tweede router dan 'gebridgd' moet worden?

Vrijwilliger:

Als er al een bekabelde backbone ligt dan kun je daar een router op aansluiten via een, bij voorkeur 1 Gbps aansluiting, met de router op de begane grond. Deze heeft dan voor het WiFi-deel een repeater functie. Het handigste is dan om die op de bovenste verdieping te zetten daar op die locatie de WiFi het laagste ontvangstniveau heeft.
Die router moet dan in Bridge mode geplaatst worden zodat het als één netwerk wordt gezien met gebruik van de DHCP-server van de router op de begane grond.
Het handigste is dan om een Netgear router te selecteren zodat het beheerstechnisch niet veel afwijkt van de router op de begane grond.
Voor de router die je wil aanschaffen moet je wel even nagaan of die bridge mode via de kabel ondersteunt.
Een Netgear Nighthawk AX12 router, die we hier aan het testen zijn, kan in Bridge-mode via de kabel worden gezet met de volgende instructie.
https://kb.netgear.com/000060807/How-do-I-set-up-bridge-mode-on-my-NETGEAR-Nighthawk-AX12-router
Mogelijk is dat voor elke Netgear router hetzelfde.
Beantwoord dit je vraag?
In afwachting van je reactie.

Vrager:

Bedankt voor het snelle antwoord. Uit uw instructie

https://kb.netgear.com/000060807/How-do-I-set-up-bridge-mode-on-my-NETGEAR-Nighthawk-AX12-router

en de volgende instructies blijkt echter dat bridge verbindingen kennelijk normaal gesproken via via WiFi plaatsvinden, maar niet via een bekabelde LAN verbinding?
https://kb.netgear.com/24108/How-do-I-configure-my-Nighthawk-router-as-a-wireless-repeater
en
https://community.netgear.com/t5/Nighthawk-WiFi-Routers/Setup-R7000-in-Bridge-Mode/td-p/1055769
Daarom heb ik de volgende vragen:
1. Hoe zorg ik ervoor dat de twee routers via LAN verbinding met elkaar maken en niet via WiFI?
2. Als ik de Netgear Nighthawk AX12 router zou gebruiken als primaire router en mijn Nighthawk AC1900 R7000 als secundaire wifi-repeater, hoe kan ik dan gemakkelijk Express VPN op de primaire AX12 installeren?
Nogmaals bedankt voor de snelle terugkoppeling.

Tot slot wilde ik even het volgende nagaan. Het lijkt erop dat mijn vraag en uw antwoord in deze vraagbaak voor iedereen toegankelijk is?! In principe is daar niets op tegen, maar in dat geval wil ik u toch vriendelijk verzoeken mijn e-mail adres en voornaam uit de post te verwijderen omdat ik geen volgende de EU privacy wetgeving GDPR) geen toestemming heb gegeven deze gegevens publiek toegankelijk te maken. Alvast bedankt daarvoor.

Vrijwilliger:

Blijkbaar is het kunnen maken van een router naar router koppeling via de kabel afhankelijk van de firmware van de router en wordt niet door elke router ondersteund.
1) In plaats van een 2e router kun je ook een Mesh-systeem overwegen. De Netgear Orbi RBK50 ondersteund een bedrade backbone en kan in Bridge-mode worden gezet.
Op Internet kun je ook oplossingen vinden op basis van een low-cost router.
Zie bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=kECJVD08Fi0
2) Een Netgear Nighthawk AX12 router is, mijns inziens, een te zware en dure oplossing voor je probleem. De AX12 biedt zoveel capaciteit dat het niet (nog) zinnig is voor een standaard woning. Er zijn ook AX4 en AX8 modellen. Het getal achter de AX staat voor het aantal parallelle streams dat de Wifi biedt.
Ik heb nog niet gelezen dat ExpressVPN op de AX-serie kan worden geïnstalleerd. Er wordt wel OpenVPN aangeboden, zie:
http://www.downloads.netgear.com/files/GDC/RAX120/RAX120_UM_EN.pdf

Beantwoord dit je vraag?
In afwachting van je reactie.

Vrager

Dit beantwoord inderdaad mijn vraag. Bedankt voor de snelle reactie. Misschien ga ik me ook een verdiepen in een Mesh-systeem. Voorlopig ga ik eerste de oplossing met de 2e router proberen.
Bedankt ook voor de feedback over de persoonsgegevens. Goed dat jullie de namen van de personen en alle andere persoonlijke gegevens weghalen. 
Alvast hartelijk bedankt daarvoor.

Vrijwilliger:

De link die je meestuurt is jouw persoonlijke link die verder alleen kan worden ingezien door de dispatcher, de vraagbeantwoorder en later de persoon die de vraag eventueel omzet naar de kennisbank. Buiten genoemden zijn jouw privé-gegevens voor niemand inzichtelijk. De genoemden respecteren alle persoonlijke gegevens, daar HCC zich committeert aan de VAR.
Hierbij een link naar de kennisbank en zoals vragen daar worden gepresenteerd:
https://vraagbaak.hcc.nl/knowledgebase.php

Heb je voorlopig genoeg informatie en kunnen we de vraag afsluiten.
Indien er vervolgvragen zijn over hetzelfde onderwerp dan kan de vraag weer geopend worden.
In afwachting van je reactie.


 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Betere wifi
Controle Internet
Wifi IP-adressen
Betreft VPN Goose
Goed router
Artikel details
Artikel ID: 797
Categorie: Netwerk
Datum toegevoegd: 09/06/2019 15:35:28
Aantal bekeken: 1324
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.6/5.0 (5)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies