Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


foto kwaliteit in PP ?

Oplossing

Ik vind het handig met Power Point fotobladen met tekst en foto's aan te maken en vervolgens op mijn Canon G4510 af te drukken op fotopapier met de hoogste kwaliteit. De foto's zelf zijn ook van hoge kwaliteit. (technisch gesproken dan)

Maar ik vraag me af... als je op deze manier foto's afdrukt is de kwaliteit dan hetzelfde als dat je ze afdrukt met een fotoprogramma ??

Goedendag,
Geen vraag om eenvoudig te beantwoorden. Heb wel ergens gelezen dat de standaard printresolutie bij Power Point 96PPI is. Een goede printkwaliteit zou 200-300PPI moeten zijn, maar dat resultaat is niet in P.Point te controleren. Via een wat complexe registerwijziging is de resolutie in PP wel naar 300PPI te krijgen.
Mijn mening is dan ook dat de standaard printkwaliteit met PP minder zal zijn dan met een fotoprogramma. PP heeft ook niet mijn voorkeur als het gaat om printkwaliteit. In bv Photoshop kan vooraf gecheckt worden of de gewenste printmaat voldoende resolutie heeft.
Het lijkt mij het beste dit proefondervindelijk vast te stellen door dezelfde foto (die goed resultaat heeft in een fotoprog.) ook af te drukken in PP en dan te vergelijken.

Met vriendelijke groeten

Vraagbaak beantwoorder

*****Disclaimer***** vraagbaak
De inhoud van dit bericht is alleen bestemd voor de geadresseerde en kan vertrouwelijke of persoonlijke informatie bevatten. Als u dit bericht onbedoeld heeft ontvangen verzoeken wij u het te vernietigen en de afzender te informeren. Het is niet toegestaan om een bericht dat niet voor u bestemd is te vermenigvuldigen dan wel te verspreiden. Aan dit bericht inclusief de bijlagen kunnen geen rechten ontleend worden, tenzij schriftelijk anders wordt overeengekomen. Hcc Senioren Academie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of kosten die voortvloeien uit onvolledige en/of foutieve informatie in e-mailberichten

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Scannen
Foto's verwijderen van iphone
Problemen met o.a. openen foto's
Windows Photo Viewer
albums niet te verwijderen
Artikel details
Artikel ID: 809
Categorie: Fotografie
Datum toegevoegd: 07/07/2019 09:23:44
Aantal bekeken: 200
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies