Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


pictogram usb veilig verwijderen verdwenen

Oplossing

Hoe krijg ik pictogram usb veilig uitwerpen weer terug in mijn werkbalk. Is zomaar ineens verdwenen en nu loop ik risico dat de data beschadigd wordt, wanneer ik het verwijder.

Beste D. Lake,
Eerst even dit : Wanneer u na een kopieer- of schrijfactie op uw stick even rustig wacht bv. 20 sec. (of meer) en dan pas de stick verwijdert gaat er in feite niets verkeerd.
Nu uw probleem.
De meest voorkomende reden dat het USB-pictogram "Hardware veilig verwijderen en media uitwerpen" niet (meer) zichtbaar is in de systemtray kan komen doordat het icoontje zich verplaatst heeft van de systeembalk naar het "Verborgen pictogrammen"-gedeelte.
Naast het meest linkse pictogram staat dan een ^ (pijltje omhoog)-teken. Als je daarop (links)klikt met de muispijl dan zie je de verborgen iconen en die zijn weer terug te slepen naar de systray.

Mocht dat bij u niet de oorzaak zijn dan kan een meer grondige aanpak helpen.
Start "Apparaatbeheer" [Het snelst gaat dat door de Windows-toets (op de onderste rij van uw toetsenbord) èn de Letter-R-toets tegelijk in te drukken; Er verschijnt dan het venstertje 'Uitvoeren'; Daarin typt u devmgmt.msc en drukt op de OK-knop (of op de Enter-toets)]
Om zeker te zijn dat alles in Apparaatbeheer zichtbaar is kunt u even op de rechtermuisknop klikken en klikken op "Zoeken naar gewijzigde apparaten".
Scroll dan in Apparaatbeheer naar beneden naar het onderdeel "Universal Serial Bus-controllers" en open dat onderdeel.
Even ter verduidelijking : Is er een USB-stick geplaatst dan zal in het rijtje de regel "USB-apparaat voor massaopslag" aanwezig zijn, trekt u de stick eruit dan verdwijnt deze regel. Zie bijgevoegd screenshot !
U kunt/mag hier alle USB-controllers verwijderen, dat klinkt rigoreus, maar die controllers zullen opnieuw geinstalleerd worden tijdens een volledige herstart van uw computer. En juist dat kan ervoor zorgen dat het usb-pictogram in de systeembalk weer aanwezig zal zijn, mits er een leesbare stick is geplaatst uiteraard.
Het beste verwijderd u bv. eerst de onderste vijf regels. Een voor een selecteren met de linkermuisknop, dan op de rechtermuisknop drukken en kiezen voor 'Apparaat verwijderen'. Als de onderste vijf regels weg zijn herstart u de Computer. Heeft het nog niet geholpen, dan kunt u de andere regels verwijderen (de muis en keybord-controller kunt u overslaan).
Succes en laat me weten hoe e.e.a. is verlopen.

vr. gr.
G.Oten.

Yes, het is gelukt.
Bedankt.

Beste Lake, D.
Fijn dat het gelukt is, maar
kun je ietsje uitgebreider aangeven wat je precies gedaan hebt om het probleem op te lossen, dat is voor mij belangrijk.
Groet'n
Gerard Otten

Via Apparaatbeheer zag ik twee soort meldingen van controllers en twee meldingen van usb apparaat voor massaopslag heb ik beide usb sticks verwijderd en de twee vermeldingen usb apparaat voor massaopslag verdwenen. Daarna heb ik de bovenste melding van controller verwijderd en een onderliggende melding van controller verdween ook gelijk. Bij de volgende gebeurde hetzelfde. Toen alle meldingen van controller verdwenen waren, heb ik uitgelogd en weer ingelogd en toen stond de pictogram weer onder het dakje. Super.

Beste Lake, D.
Bedankt voor de Info
Succes verder
G.Otten

Met vriendelijke groeten

Vraagbaak beantwoorder

*****Disclaimer***** vraagbaak
De inhoud van dit bericht is alleen bestemd voor de geadresseerde en kan vertrouwelijke of persoonlijke informatie bevatten. Als u dit bericht onbedoeld heeft ontvangen verzoeken wij u het te vernietigen en de afzender te informeren. Het is niet toegestaan om een bericht dat niet voor u bestemd is te vermenigvuldigen dan wel te verspreiden. Aan dit bericht inclusief de bijlagen kunnen geen rechten ontleend worden, tenzij schriftelijk anders wordt overeengekomen. Hcc Senioren Academie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of kosten die voortvloeien uit onvolledige en/of foutieve informatie in e-mailberichten

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen pictogram usb veilig verwijderen verdwenen
USB poort werkt niet meer na systeemherstel
WiFi storing
Schijf lezen
Cd dvd speler
Artikel details
Artikel ID: 2391
Categorie: Kennisbank
Datum toegevoegd: 31/10/2021 09:35:50
Aantal bekeken: 197
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (1)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies