Kennisbank
HCC!vraagbaak > HCC!vraagbaak > Kennisbank

Zoeken:


Conversie e boeken van Apple naar Kobo reader

Oplossing

Goedemorgen,
Weten jullie een manier om gekochte e boeken bij Apple op mijn Kobo reader te krijgen? Op mijn ps met Windows staat het software programma Calibre. Ik hé geen Mac.Ik heb gezocht bij Raymond Sneijders die hier veel over geschreven heeft maar zijn site is uit de lucht.
Dank voor de moeite!

Beste Rob,
Om gekochte e-boeken van de Apple Books-app naar een Kobo-reader te verplaatsen, moet u ze eerst exporteren uit de Apple Books-app in het ePub-formaat. Dit kunt u doen door de boeken te selecteren in de app, naar "Delen" te gaan en vervolgens "EPUB" te selecteren. Hierna kunt u de ePub-bestanden overbrengen naar uw Kobo-reader via een USB-kabel of door ze te uploaden naar een cloudopslagdienst en deze vervolgens te downloaden op uw Kobo-reader.

Er zijn een aantal andere manieren om e-boeken van de Apple Books-app naar een Kobo-reader te verplaatsen:
1. Gebruik Calibre: Calibre is een gratis en open-source e-bookbeheersoftware die u kunt gebruiken om e-boeken te converteren en te beheren. U kunt de e-boeken exporteren uit de Apple Books-app in het ePub-formaat en deze vervolgens openen in Calibre. Hierna kunt u de e-boeken converteren naar het formaat dat uw Kobo-reader ondersteunt en deze vervolgens overzetten naar uw reader.
2. Gebruik een third-party app: Er zijn ook third-party apps beschikbaar die u kunt gebruiken om e-boeken te exporteren uit de Apple Books-app en deze vervolgens te overzetten naar uw Kobo-reader. Zoek een app die ePub-boeken vanuit de Apple Books app kan importeren en exporteren naar uw Kobo Reader.
3. Gebruik een cloudopslagdienst: U kunt ook een cloudopslagdienst gebruiken, zoals Dropbox, om e-boeken te synchroniseren tussen uw Apple-apparaat en uw Kobo-reader.
Let wel, voor het gebruik van deze methodes is het wel zaak dat de e-boeken die u wilt overzetten niet beschermd zijn door DRM (Digital Rights Management).

Hier zijn de stappen om e-boeken te importeren vanuit de Apple Books-app naar Calibre:
1. Download en installeer Calibre op uw computer.
2. Open Calibre en klik op de knop "Boeken toevoegen" in de bovenkant van het venster.
3. Ga naar de map waar de e-boeken zich bevinden die u wilt importeren in de Apple Books-app. Dit is vaak de map "Boeken" op uw Mac.
4. Selecteer de e-boeken die u wilt importeren in Calibre en klik op "Openen"
5. Wacht tot Calibre de boeken importeert. Deze zullen nu verschijnen in de bibliotheek van Calibre.
6. Selecteer de boeken die u wilt converteren naar het formaat dat uw Kobo-reader ondersteunt.
7. Ga naar "Boeken" > "Converteren" of druk op "Ctrl + Shift + C" op Windows of "Cmd + Shift + C" op Mac.
8. Selecteer het output formaat dat uw Kobo reader ondersteunt.
9. Klik op de knop "Converteren" om te beginnen met het converteren van de e-boeken.
10. Wacht tot de conversie voltooid is. De e-boeken zijn nu klaar voor gebruik op uw Kobo-reader.
11. Gebruik de knop "Device" of "E-Reader" in Calibre om de boeken over te dragen naar uw Kobo reader.
Let op, dat sommige e-books beschermd zijn door DRM, in dat geval zal Calibre deze niet kunnen converteren of overdragen naar de e-reader.

Het is inderdaad mogelijk om e-boeken met DRM te exporteren uit de Apple Books-app, maar dit vereist gebruik van speciale software die de DRM verwijdert. Deze software wordt vaak genoemd als "DRM-ontscrambling" of "DRM-removal" software.
Het is echter belangrijk om te weten dat het verwijderen van DRM van e-boeken vaak in strijd is met de licentie-overeenkomst van de e-boeken en daarom vaak illegaal is.
Kijk voor meer info op
https://www.makeuseof.com/tag/remove-drm-every-ebook-own/

Met vriendelijke groeten

Bert van Dijk, vrijwilliger http://apple.hcc.nl
Ontvang elke maand onze iPad/iPhone tiplijst via http://apple.hcc.nl

*****Disclaimer***** vraagbaak
De inhoud van dit bericht is alleen bestemd voor de geadresseerde en kan vertrouwelijke of persoonlijke informatie bevatten. Als u dit bericht onbedoeld heeft ontvangen verzoeken wij u het te vernietigen en de afzender te informeren. Het is niet toegestaan om een bericht dat niet voor u bestemd is te vermenigvuldigen dan wel te verspreiden. Aan dit bericht inclusief de bijlagen kunnen geen rechten ontleend worden, tenzij schriftelijk anders wordt overeengekomen. Hcc aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of kosten die voortvloeien uit onvolledige en/of foutieve informatie in e-mailberichten


Gezien de tijd dat er geen reactie is geweest op deze vraag, gaan we er vanuit dat de vraag voldoende is beantwoord.

Met vriendelijke groeten


Vraagbaak beantwoorder/administrator

*****Disclaimer***** vraagbaak
De inhoud van dit bericht is alleen bestemd voor de geadresseerde en kan vertrouwelijke of persoonlijke informatie bevatten. Als u dit bericht onbedoeld heeft ontvangen verzoeken wij u het te vernietigen en de afzender te informeren. Het is niet toegestaan om een bericht dat niet voor u bestemd is te vermenigvuldigen dan wel te verspreiden. Aan dit bericht inclusief de bijlagen kunnen geen rechten ontleend worden, tenzij schriftelijk anders wordt overeengekomen. Hcc Senioren Academie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of kosten die voortvloeien uit onvolledige en/of foutieve informatie in e-mailberichten

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen E-reader
Overzetten van e-boeken gaat niet
Export boek uit Apple Books
GESTYY virus
Printen van e-mails
Artikel details
Artikel ID: 3526
Categorie: Kennisbank
Datum toegevoegd: 09/02/2023 13:38:11
Aantal bekeken: 5793
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 1.0/5.0 (1)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies